Керамично покритие Koch Chemie Ceramic Allround C0.02

Koch Chemie Ceramic Allround C0.02 - Защитно керамично покритие

Керамичното покритие C0.01 образува тънък защитен слой, който се свързва с химическа реакция за повърхността, със силни хидрофобни свойства (водоотблъскване) и дълготрайна устойчива защита от атмосферни влияния (UV, сол и химикали, ръжда и механични повреди).

Опаковка: 75 мл (15-20 мл разход за кола)

Индекс на гланца: 9,9

Повече детайли

375,00 лв

Добави в любими

Повече информация

Защитно керамично покритие - Koch Chemie Ceramic Allround C0.02

Комплектът Allround C0.02 включва:


Керамичо покритие C0.01 - 75 мл
Апликаторен блок - 1 бр.
Апликаторна кърпа - 5 бр.
Микрофибърна кърпа (40х40) - 1 бр.
Сертификат за нанесено керамично покритие - 5 бр.
Стикер за стъкло - 5 бр.


Високотехнологичното защитно керамично покритие на Koch Chemie може да се нанася върху много различни повърхности, за да осигури дълготрайна и надеждна защита и консервация.
Чрез химическа реакция (започваща от валжността на въздуха) тънкият слой Ceramic Allround C0.02 се свързва с повърхността, а след приблизително 9 дни след нанасянето достига пълно втвърдяване.

Керамиката осигурява изключително силен хидрофобен ефект (водоотблъскване) и повърхност с перлен ефект.
Постигнатият висок блясък се запазва дълготрайно дори след измиването на повърхността с киселинни и алкални препарати, но за възможно най-дълга устойчивост се препоръчва миенето на ръка с неутрални препарати.
*виж "
Последващи грижи и предпазване на C0.02" по-долу

Защитното керамично покритие Koch Chemie Ceramic Allround C0.01 е в опаковка от 75 мл, която стига за около 4-5 автомобила.

Степен на рязане: 0

Индекс на гланца: 9,9


Области на употреба:

Лакирани и боядисани повърхности върху автомобили, търговски превозни средства, мотоциклети, кемпери, каравани, лодки и много други.

Препоръки за употреба:

 Подготовка на повърхността

  • Преди процеса на полиране и последващо нанасяне на защитно покритие, старателно почистете и измийте автомобила с алкален почистващ препарат (например с Green Star, разреден 1:10).

  • В случай на грубо замърсяване като от дървесна смола, ръжда, катран и др., използвайте подходящ препарат за отстраняването им - почистващи средства и препарати за екстериор.

  • Полирайте добре автомобила със съответните пасти за полиране, след което почистете добре повърхността с обезмаслител и чиста кърпа, за да сте сигурни, че повърхността е идеално чиста и няма да имате проблем с адхезията при нанасянето на Ceramic Allround C0.02

  • Избършете всички повърхности с чист, KCX лак и запечатваща кърпа, напоена със силикон и восък средство за отстраняване с малко натиск и след това избършете с друг нов KCX лак и запечатваща кърпа с другата ръка директно преди изсушаване. Това е единственият метод за пълно премахване тензиди, помощни средства за сушене, масла, съдържащи се в лакове и др. и да се избегнат проблеми с адхезията на Ceramic Allround C0.02.

  • В случай на чувствителни акрилни бои или еднослойни лакове, обезмаслителят Sil Antisil трябва да се разреди с вода, за предпочитане дестилирана, в съотношение 1:4, за да се избегне възможно матиране.


Нанасяне на C0.01

ВИДЕО НАНАСЯНЕ НА КЕРАМИЧНО ПОКРИТИЕ C0.01

  • Проверете повърхността и се уверете, че тя е перфектно гладка и няма фини драскотини и холограми, на слънчева светлина или контролна лампа за боядисване. Не докосвайте повърхността с ръце - използвайте ръкавици.

  • Поставете кърпата за нанасяне на керамика KCX върху блока апликатор от комплекта.

  • Нанесете керамиката равномерно върху цялата повърхност на кърпата и разпределете C0.02 бързо върху повърхността - ще видите течния филм на керамиката, което ще ви улесни да избягвате повторното нанасяне в една посока.

  • Нанесете 2 кръстосания слоя (общо 4) - два слоя по дължина и два напречно, след което оставете керамиката да подиша за 1-2 минути.

  • След като изчакате 1-2 минути полирайте с кърпата от комплекта

  • Отстранете излишъка с кърпата, след което полирайте със сухата страна на кърпата с кръгови движения отвън навътре и без натиск.

  • Накрая проверете резултата с контролна лампа и се уверете, че няма воали и следи

  • Разходната норма за един автомобил е 15-20 мл C0.02

Важни указания


  • Керамиката C0.02 реагира с влажността на въздуха - това може да доведе до образуване на кристали по ръба на бутилката. Ако кристалите попаднат по кърпата за нанасяне, те ще надраскат повърхността и покритието. За да избегнете това, внимателно проверете дали има кристали по ръба на бутилката и ги отсранете преди нанасянето на керамиката върху кърпата.

  • Ако по време на нанасянето керамиката стане "по-вискозна" (по-лепкав и жилав), това означава, че не е нанесено достатъчно керамика и трябва да се приложи повече материал

  • Ако нанасяте двойна керамика, задължително изчакайте 25 мин. след нанасянето на първия слой - покритието ще е устойчиво на атмосферни влияния след 18-24 часа.

  • Нанасяйте керамичното покритие в сухи, затворени помещения при температури 15-25 градуса. Препоръчително е след нанасянето на C0.02 автомобилът да остане поне 24 часа в затворено помещение.

  • Препоръчително е първото измиване след нанасяне на C0.02 да е след 9 дни. Избягвайте препарати с pH под 5 или над 12.




Последващи грижи и предпазване на C0.02

За да се запази възможно най-дълго керамична повърхност и ефекта от нея, е препоръчително ръчно миене на автомобила. Използвайте Green Star (разреждане 1:10) за алкално почистване или Gsf Gentle Snow Foam за неутрално измиване.

За допълнителна консервация и защита на керамичния слой е препоръчително след измиване на автомобила да се нанася студена вакса ProtectorWax (разреждане 1:100) или Hand Wax W0.01 като восъчен сийлънт.

Коментари

В момента няма потребителски коментари.

Оставете мнение

Керамично покритие Koch Chemie Ceramic Allround C0.02

Керамично покритие Koch Chemie Ceramic Allround C0.02

Koch Chemie Ceramic Allround C0.02 - Защитно керамично покритие

Керамичното покритие C0.01 образува тънък защитен слой, който се свързва с химическа реакция за повърхността, със силни хидрофобни свойства (водоотблъскване) и дълготрайна устойчива защита от атмосферни влияния (UV, сол и химикали, ръжда и механични повреди).

Опаковка: 75 мл (15-20 мл разход за кола)

Индекс на гланца: 9,9

Оставете мнение

Аксесоари